Demo aanvragen Login

IC Gelre, Albert Jan Katerberg over de samenwerking met jaarverslag.org

Van ‘saai’ naar ‘wat ziet het er mooi uit’

De afdeling Intensive Care van het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn is één van de organisaties die al een aantal jaar werkt met jaarverslag.org. Benieuwd waarom en hoe het bevalt? Lees snel verder!

Saai

Voorheen maakten we het jaarverslag in Word. Zonder foto’s, het werd één groot bestand met heel veel tekst. Daar maakten we een pdf-bestand van, en die verstuurden we naar alle collega’s en naar de externe relaties. De meeste mensen lazen dit jaarverslag helemaal niet. Het verdween onderin de la. Het was gewoon best heel saai.

En niet alleen het resultaat was saai. Alle tekst alleen maar in word zetten en daarin werken was ook niet leuk. Daardoor kostte het ook veel tijd om te maken, ik kreeg er geen energie van. Een aantal jaar geleden gingen we op zoek naar een andere manier om het jaarverslag te maken. Via een vriend hoorde ik van jaarverslag.org en dat zijn we gaan proberen.

Compliment

Het jaarverslag maken gaat nu een stuk makkelijker. Het is geen hele lap tekst meer in word, maar het ziet er leuk uit. Hierdoor verdwijnt het ook niet meer onderin de (digitale) la, maar lezen mensen het ook echt. We kregen er zelfs een compliment voor bij een visitatie, omdat het er zo goed uitzag. En ook omdat het transparant is. We zetten het niet heel prominent op de website, maar het staat online dus is wel te vinden en in te zien door iedereen.

Een beetje hulp

Nu verzamel ik nog alle input en zet het er dan in mijn eentje in. Voor de vormgeving krijg ik nu nog ondersteuning vanuit jaarverslag.org. Ik wil er wel naar toe groeien dat er meer teamleden zelf hun input in het jaarverslag kunnen zetten. Als er meer teamleden gaan helpen, is dat ook niet meer of minder nodig.

Maar naast dat we dan minder hulp nodig hebben, gaat het jaarverslag dan ook meer leven. Het ziet er nu al een stuk beter uit dan alleen een pdf met heel veel tekst. Maar door meer samen aan het jaarverslag te gaan werken, raken collega’s ook meer betrokken bij het verslag. Voor nu ben ik erg blij met de hulp en ondersteuning die ik krijg. Dat geeft ons ook de ruimte om hierin te kunnen groeien.

 

Tevreden!

We zijn erg blij met onze online jaarverslagen van jaarverslag.org!

 

Bekijk het jaarverslag    Meer voorbeelden

 

 

Ook iets voor jou? Ontdek dé totaaloplossing voor je jaarverslag!

Jaarverslag.org biedt dé totaaloplossing voor je jaarverslag, jaarverantwoording of kwaliteitsverslag. Een verrassend mooi verslag waarmee je zowel online als offline je donateurs, klanten, stakeholders of andere betrokken inzicht geeft in het afgelopen jaar.

  • Visueel aantrekkelijk
  • Dynamisch content
  • Geen technische kennis nodig
  • In je eigen huisstijl
  • Geef je financiële afdeling direct toegang
  • WordPress
  • Maatwerk mogelijk
  • Upload gemakkelijk excel of csv bestanden
  • In één klik een mooie PDF van je jaarverslag

KIES JOUW PAKKET  GRATIS PROBEREN