Demo aanvragen Login

Leger des Heils Midden-Nederland, Elisanne van As over de samenwerking met jaarverslag.org

“Ik maak het jaarverslag in één dag”

 

Het Leger des Heils is één van de organisaties die al een aantal jaar werkt met jaarverslag.org. Benieuwd waarom en hoe het bevalt? Lees snel verder!

Modern en duurzaam

Voordat we het jaarverslag via jaarverslag.org maakten, maakten we een fysiek jaarverslag in de vorm van een krant. Hierin stonden naast de verplichte onderdelen veel verhalen in. We gebruikten het jaarverslag niet alleen als een verslag, maar deelden het ook uit bij bijvoorbeeld event of informatiemarkten. En gedurende het jaar deelden we de verhalen uit het jaarverslag ook online, via social media. 

Een aantal jaar geleden gingen we op zoek naar een manier om het jaarverslag online te maken. We wilden met de tijd mee en ook duurzaamheid speelde een belangrijke rol. Via via kwamen we bij jaarverslag.org uit, en we waren meteen enthousiast!

Het jaarverslag in één dag

In ons jaarverslag maken we veel gebruik van verhalen. We houden vooraf een brainstorm om de thema’s te bepalen, zoeken daar de juiste personen bij en verzamelen dan verhalen en informatie. Ik wacht tot ik bijna alle input heb en ga dan aan de slag met het jaarverslag. 

Het verslag zet ik dan in één dag op. Het grootste deel staat dan. In de twee tot drie weken erna ben ik dan nog af en toe aan het finetunen. Verhalen die later komen moeten er dan bijvoorbeeld nog in, of de indeling moet nog net iets anders. Maar dat doe ik dan even tussendoor, daar ben ik geen hele dagen meer mee bezig. Als laatste ontvang ik feedback van de directie, en dan is het verslag klaar. 

Fan van de support

De support van jaarverslag.org is heel fijn. Ik ben zelf wel handig met websites, maar ben geen expert. Ik kon wel direct met het systeem van jaarverslag.org aan de slag. Natuurlijk was het in het begin even zoeken en moest ik er een beetje handigheid in krijgen. Maar inmiddels heb ik bijna geen hulp meer nodig, ik doe bijna alles zelf. 

Als iets me toch niet lukt of als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd bij jaarverslag.org terecht. In de eerste jaren plande ik meetings met ze in om het hele verslag door te lopen. Nu verzamel ik alle punten die ik tijdens het maken van het jaarverslag tegenkom, en bespreek ik die in één of twee meetings. Daarnaast helpen ze me met het koppelen van google analytics aan het jaarverslag, zodat dat allemaal goed staat. En als ik tussendoor korte vragen heb, kan ik altijd even bellen en word ik direct geholpen. 

Foutje? Geen probleem!

Ander groot voordeel van een online jaarverslag is, dat als je na publicatie nog een foutje tegenkomt, je die nog recht kunt zetten. Of stel je bent iets vergeten, kun je dat altijd nog toevoegen. Dat kan met een fysiek jaarverslag natuurlijk niet nadat het gedrukt is.

Bovendien is het makkelijk dat alle artikelen en verhalen al online staan. Voorheen moesten we deze nog los op onze website zetten. Nu kunnen we direct naar het jaarverslag linken, bijvoorbeeld vanuit social media.

 

Tevreden!

We zijn erg blij met onze online jaarverslagen van jaarverslag.org! Het is duurzaam, werkt makkelijk en er staat altijd iemand voor je klaar om te helpen. Wij zijn zeker tevreden!

 

Bekijk het jaarverslag    Meer voorbeelden

 

 

Ook iets voor jou? Ontdek dé totaaloplossing voor je jaarverslag!

Jaarverslag.org biedt dé totaaloplossing voor je jaarverslag, jaarverantwoording of kwaliteitsverslag. Een verrassend mooi verslag waarmee je zowel online als offline je donateurs, klanten, stakeholders of andere betrokken inzicht geeft in het afgelopen jaar.

  • Visueel aantrekkelijk
  • Dynamisch content
  • Geen technische kennis nodig
  • In je eigen huisstijl
  • Geef je financiële afdeling direct toegang
  • WordPress
  • Maatwerk mogelijk
  • Upload gemakkelijk excel of csv bestanden
  • In één klik een mooie PDF van je jaarverslag

KIES JOUW PAKKET  GRATIS PROBEREN