Demo aanvragen Login
laptop_afbeelding

7 tips voor het maken van een online jaarverslag

 

 

Het jaar is weer voorbij, je bent klaar om te beginnen aan het jaarverslag. Een tijdrovende klus – het verzamelen van alle benodigde informatie, de productie en de vele correctierondes. Vergeet het; dat kan anders.

Hoe ga jij het afgelopen jaar van je organisatie in beeld brengen? Maak je complete jaarverslag online met minder inspanning en meer resultaat. Hieronder delen we 7 tips hoe jij dit kunt bereiken.

 

1. Spreek tot de verbeelding

Methodes, data en cijfers moet je niet lezen, die moet je zien! De kans dat de boodschap overkomt is dan veel groter. Wissel daarom tekst af met beeld. Houdt de tekst beperkt, schrijf geen overbodige zinnen. Ondersteun de tekst met video’s, grafieken, tabellen en infographics.

Houdt uiteraard rekening met jullie huisstijl, kleurthema’s en lettertypes. Het is belangrijk dat de lezer jullie organisatie herkent. Maar verras de lezer ook, probeer iets nieuws met fotografie of illustraties.

 

2. Vertel verhalen

Reportages en interviews die tonen dat mensen geraakt worden blijven langer hangen. Ga dus voor authentieke en menselijke verhalen. Zo breng je het jaarverslag dichtbij. Ga op bezoek bij klanten of projecten en geef zo handen en voeten aan de resultaten van je bedrijf.

 

3. Ga voor digitaal & print

Met een online jaarverslag is er veel meer mogelijk. Bedenk bij een digitale oplossing dat waar je het jaarverslag ook leest (desktop of mobiel) het er fantastisch uitziet. En niet geheel onbelangrijk: het is duurzaam. Ga daarom voor een online jaarverslag, met de mogelijkheid tot print.

Tip: met jaarverslag.org kun je met één klik op de knop een pdf maken van het digitale jaarverslag.

 

4. Meten = weten

Een groot voordeel van een online jaarverslag is dat lezersgedrag meetbaar is. De gebruiksinformatie helpen je de ervaring van de lezers te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan pagina’s die slecht of vrijwel niet gelezen worden. Door het leesgedrag te analyseren kun je ontdekken waar de lezer afhaakt en kun je die pagina gaan optimaliseren, zodat je nog beter aansluit bij de behoefte van de lezer.

 

5. Geef betrokkenen toegang

Geek elke betrokkenen toegang tot hun relevantie onderdeel van het jaarverslag. Zo kunnen zij zelf de betreffende pagina inrichten en/of correcties doorvoeren. Gebruik rollen en rechten om te bepalen hoeveel zij kunnen doen. Efficiëntie ten top! En jij blijft daarmee in controle.

 

6. Zie je jaarverslag als visitekaartje

Je kunt het jaarverslag zien als een routinematige klus. Jaar in, jaar uit. Maar je kunt het ook zien als een kans, als promotiemateriaal van je organisatie. Wil je bijvoorbeeld klanten meer betrekken of wil je nieuwe medewerkers aantrekken? Maak er werk van met je jaarverslag.

 

7. Schakel een expert in

Wil je dit jaar door het dak gaan met je jaarverslag? Moet het er eentje worden om nooit te vergeten? Schakel dan een online jaarverslag expert in. Daarmee treed je buiten de gebaande wegen, laat je iemand met een andere blik naar jouw jaarverslag kijken. Gegarandeerd een vernieuwend resultaat.

 

 

Voorbeelden

Benieuwd hoe jaarverslag.org voor andere klanten wordt ingezet?

 

Bekijk voorbeelden

 

 

oplossing voor je jaarverslag

Jaarverslag.org biedt dé oplossing voor je jaarverslag, jaarverantwoording of kwaliteitsverslag. Een verrassend mooi verslag waarmee je zowel online als offline je donateurs, klanten, stakeholders of andere betrokken inzicht geeft in het afgelopen jaar.

  • Visueel aantrekkelijk
  • Dynamische content
  • Meetbaar
  • No-code
  • In je eigen huisstijl
  • WordPress
  • Maatwerk mogelijk
  • Importeer excel of csv
  • PDF versie

KIES JOUW PAKKET  GRATIS PROBEREN